KO SU SERGEJ I VANJA?

Dragi naši,

najavili smo tokom marta puno promena i iznenađenja u klubu. Mart je stigao, pa počinjemo sa novostima i odmah vam otkrivamo NOVE VLASNIKE našeg fitnes centra! Sa ponosom predstavljamo dva rođena brata, Sergeja i Vanju Milinković-Savić, fudbalere koji uspešno grade svoje karijere u Italiji. Google zna puno, ali mnogo više o njima zna njihova majka Milana Savić.

Za sve one koji ne prate fudbal, kažite nam, ko su Sergej i Vanja?
Zar im nisu novine već uzele meru? 🙂 Za mene, kao roditelja i dalje ostaju deca sa Grbavice koja se šunjaju po kući tražeći nestašluk i povod za smeh. Naravno, kad im to vreme dozvoli. Međutim, činjenica je da su stasali u mlade ljude, koji su na putu da ostvare svoj san i zasijaju u profesiji koji su odabrali još kao veoma mali dečaci. Trenutno se sve to odvija u susednoj nam Italiji koja im u ovom trenutku pruža sve ono za šta su se kroz relativno kratku karijeru ovde borili.

Kaže se često da im je sport u genima, zar ne?
Naravno…ponekad sam sanjajući imala i druge planove za njih, ali činjenica je da se to završilo samo na snu.
Možda da smo tokom naših sportskih karijera i putešestvija koje su neminovno prisutne u životu dvoje sportista, kakvi smo bili otac im i ja, locirali porodiđni život u nekim ne fudbalskim sredina, mislim da bi njihov životni odabir pored sve moje čeznje da sedim u loži milanske skale, opet bio samo pusti san, a njihovo opredeljenje neka samo drukčija lopta. Zato se bar za sada pobrinula njihova sestra koja je svoje sportske korake započela takođe na Sonjinim (OŠ Sonja Marinković) terenima, ali joj je lopta druge boje.

Svima pažnju privuče činjenica da imaju dva prezimena.
Da..da..za to su krivi Španci, odnosno njihovi zakoni. Nisam o tome razmišljala u datom momentu, međutim kada ste van svojih korena nikako ih ne zaboravljate. Ali stihiski i usvajate pravila okoline i postavljate temelje za dalje. Šarenilost svega vam gradi širinu, ali smo se svakako trudili da ono što smo poneli sa sobom van kofera nikako ne ostane samo slovo na papiru.

Svako ko ima veze sa World Class-om, kako zaposleni tako i naši vežbači, sa oduševljenjem su prihvatili informaciju o promeni vlasničke strukture i činjenicu da su Vaši sinovi, zajedno sa Vama, postali vlasnici World Class fitnes centra u Srbiji. Kako je došlo do toga?
Osmeh na licu naših vežbača posle treninga je za mene zlatna medalja…. Nadmetanje da ljude obrazujemo da kultura tela tj zdravlja je temelj za svaku sledeću njihovu životnu stepenicu je motiv kojim se ja vodim. Najveći deo vremena provodim na recepciji, koja je luka i odakle sve kreće. Moram priznati i moje omiljeno radno mesto.

Šta je Vaše radno mesto činilo posebnim?
Ja sam tu od početka stvaranja World Class-a, pa samim tim i moja deca sa mnom. Nisu bas mogli da se motaju po teretani jer im to godine nisu dozvoljavale, ali su bili prisutni na raznim promocijama gde su mogli da osete veselu i ambicioznu zajednicu mladih ljudi.
Ljudi koji su radili na ostvarenju zajedničkog cilja i opet se vraćamo na narodnu mudrost u zdravom telu zdrav duh…sport.
Trenutak odluke je došao spontano… Novi Sad / moj grad / moja kuća / World Class… što da ne!

Kako vidite budućnost World Class-a i kakve promene možemo očekivati?
Teško je reći da vidim nešto osim sadašnjosti u kojoj generalno najviše vodim računa, kako ja tako i deca. World Class nije mali koncept, a samim tim i već ustaljena pravila koja postoje su do sada funkcionisala. Za 10 godina, koliko postoji fitnes, može se pohvaliti velikom plejadom mladih, iskusnih u svojim strukama i izgrađenih ljudi. Svi su veoma žaslužni za sve do sada. Na mojoj deci, meni i svim zaposlenima je da doprinesemo na što boljem kvalitetu usluge.
Pored celog WCFC tima napomenuću da je ideja kreativnosti i slobode naših trenera u konceptu stvaranja što boljih treninga naš prvi korak da bi World Class-u dali konačno Srpski pečat…. 🙂 A za sve ostale promene ste dobrodošli i čekamo da se sami u to uverite i procenite da li su one ostvarene!


,