Kako sam kroz trudnoću slušala svoje telo

Pozdrav svima od Vesne!
Zadovoljstvo mi je da sam deo tima World Classa od 2014-te i ne retko kažem da se tamo osećam kao kod kuće. Mene poznajete kao grupnog trenera… da baš onog koji svaku nedelju pre podne deli sa vama već godinama :)Dugogodišnji članovi znaju me u mnogim fazama i sa stomakom do zuba u trudnoći  i u fazama vraćanja u normalu. Kroz trenersku karijeru imala sam sreću da prođem kroz 2 porođaja i sve one burne promene koje slede u toku i posle.

Prva trudnoća, prvi trimestar… tada sa statusa trenera koji drži skoro svaki dan po više grupnih treninga, u punoj snazi… pala sam na to da nemam snage iz kreveta da ustanem. Potpuno pala u ritmu, kreativnosti, volji za vežbanjem.
Često se setim doktorke poreklom iz Indije, jer sam tada živela u Dubaji-u, koja mi objašnjava zašto mi telo crpi toliko energije. I ne zaboravljam njene savete da je moje telo naviklo da bude aktivno, da se moram trgnuti, da ću se fizičkom aktivnosti samo osećati bolje.

Ipak ovaj prvi period bio mi je najteži, dosta sam usporila i pauzirala sa ozbiljnijim vežbanjem.

Drugi, treći trimestar… nazad smo u Srbiji, sve je postalo mnogo lakše! Vežbam u World Class-u za svoju dusu kod Voje na pumpu, Srđe na combatu… pratim šta mi prija i koliko.

Druga trudnoća, prvi trimestar… već sam uveliko deo tima World Class. Neki me gledaju sa oduševljenjem, neki sa prezirom zbog toga što i dalje vodim treninge, sve sa body pump-om na čelu.

Prateći opet kako se telo menja, šta mu prija, krajem drugog trimestra prestajem da vodim treninge, a  vraćam se na taj zadatak kao i prvi put posle par meseci od porođaja.

Volim tu izreku: “Slušaj svoje telo i ono ce slušati tebe“.

Volim to sto smo svi jedinstveni. Često savetujem vežbače da se ne upoređuju sa drugima, da prate svoje granice, da ponekad zatvore oči i prate osećaj u telu dok rade neku vežbu.

Nešto što često zaboravljamo, a instruktori yoge vole da podsete – Budite ponosni svaki put kad izdvojite vreme za sebe. Negujte i budite zahvalni svom telu. Budite srećni za sve što imate i što ste postigli. Nikada nije kasno da naučite nesto novo…

Čekam vas na nekom od treninga ❤


,