About us

World Class osnovao je, u Štokholmu 1983. godine, gospodin Ulf Bengtsson, nekadašnji prvak u body buildingu i sadašnji glavni izvršni direktor World Class  International-a. Prvi World Class klubovi otvorili su put industriji rekreacijskih klubova u Švedskoj. Poznat po svojim stručnim trenerima i kvalitetnoj opremi, World Class je postao ime koje su ljudi povezivali s rekreacijom u Švedskoj.

Tokom narednih deset godina, World Class brend je bio izložen mnoštvu različitih tržišta te je World Class International usmerio svoja nastojanja na izgradnju rekreacijske mreže, uglavnom kroz koncept fitnes centara i zdravstvenih akademija s pet zvezdica. U to vreme je donešena odluka da se sedište kompanije, iz strateških razloga, preseli u Bruxelles u Belgiji. 1994. godine World Class International započeo je s delovanjem u Srednjoj i Istočnoj Evropi. To je bio ključni strateški potez s obzirom na to da posao sa rekreacijskim i fitnes klubovima u navedenom području još nije bio razvijen te je bio nužan iskusan i stručan provajder rekreacijskih i zdravstvenih usluga.

S najsavremenijim fitnes centrima i zdravstvenim akademijama u glavnim gradovima Češke, Madjarske, Poljske, Rumunije, Hrvatske, Srbije, World Class je danas najsnažniji medjunarodni provajder usluga u regiji. World Class brend se razvio u izuzetnu mrežu visoko kvalitetnih fitnes klubova koji funkcionišu u više od 12 evropskih zemalja sa preko 60.000 aktivnih Članova.Proširenje se nastavilo i na temeljnom tržištu World Class-a, Švedskoj, gde danas posluje velik broj rekreacijskih i fitnes klubova.

World Class -u možete birati način vežbanja koji Vama najviše odgovara. Možemo Vam ponuditi sve od vežbi koje smanjuju stres (kao što su Yoga i Pilates) pa sve do vežbi koje sagorevaju masti (kao što su spinning i aerobic) i to od najbolje obučenih instruktora u našoj zemlji. Svi World Class centri su opremljeni samo sa najboljom opremom kardio mašina i sprava sa tegovima iz američke kompanije Nautilus.