5 razloga zašto volim World Class

Nema ništa lakše nego pronaći fitness centar. Prošetajte svojim krajem ili, još lakše, mapom na svom telefonu, pronađite najbliži i to je to. Međutim, pronaći fitness centar gde ćete se stvarno – ne samo na nivou inspirativnog slogana – osećati kao u svojoj drugoj kući, e to nije lak poduhvat.

Svaki odnos, pa tako i onaj prema fitness centru, često počne oduševljenjem. Tako je bilo i sa mojim prvim susretom sa World Class-om. U početku, sve mi se dopadalo: od rasporeda treninga, pa do dnevnog svetla u prostorijama. Sve do takvih detalja!

Znala sam da period zaljubljenosti mora da prođe. I evo ga, mesecima kasnije, prošao je.

World Class i ja više nismo u zaljubljenstvu; sad smo u ljubavi. Nema tu više nerealnih očekivanja, nema idealizacije. Sad su tu samo činjenice, za koje sam sigurna da ćete se u njima prepoznati. Pa, da krenemo!

Energija koja podiže

Da, znam, ne prevrćite očima; reći da nešto volite zbog pozitivne energije je takva floskula da mi dođe da se samokaznim sa 50 sklekova ovog momenta. Međutim, ako je istina, onda nije floskula, pa zar ne? Ovde je to istina. Sad već više nisam u mogućnosti da prebrojim situacije u kojima sam u World Class uletela sveže tužna, besna ili sa raspoloženjem neurotičnog leptira. I znate šta je zajedničko svim tim situacijama? Što sam odatle izašla nasmejana. U vinkli. Sa novostečenim mirom, i u glavi, i u nogama.

2 kluba, a u stvari je jedan

A odakle sam ja to izašla u vinkli? Pa, nekad je to Park City, a nekad Bazar. Prvo sam mislila da ću ići samo u jedan – onaj bliži, ali sad mi taj kriterijum deluje smešno. Čuj da idem u jedan! Idem u oba, kad mi dosadi jedan, eto me malo u drugom. Dosadan ti je put do fitness centra? Nema problema, izvoli ne samo drugi put, nego i drugi centar. Sa jednom karticom ulaziš u oba, a svako ko planira da ostane posvećen svojim treninzima, umeće da ceni ovu činjenicu.

Instruktori

Šta je jedan fitness centar bez ljudi? Prazan prostor sa čudnim spravama. I strunjačama. U World Class-u ćete – a ovo vam garantujem – naći i treninge i instruktore koji će savršeno odgovarati vašem senzibilitetu. Treba vam doza sveže energije? Zna se kod koga se za to ide! Ipak ste za humor, ili možda za visokozapaljivu atmosferu na treningu? Nema problema, znam tačno gde se i kod koga idem za to. A sudeći po tome koje ljude srećem na kojim treninzima, i oni to znaju!

 

Zarazna posvećenost

Svako može da obuje patike, stane pred grupu ljudi i pokazuje im neke vežbe. Malo njih to može da radi kako treba, a tek koliko je onih koji to rade tako što vidite da su tome iskreno posvećeni, tako da se ista ta posvećenost preslika na vas? Ne možete da otaljate trening, kad vidite da onaj ko ga vodi ima taj ludački posvećeni sjaj u očima? Šalu na stranu; jednom kad upoznate World Class ekipu, imaćete ozbiljan prigovor savesti svaki put kad donesete tu glupu odluku da propustite trening. I treba!

Bolji sam čovek

Ovaj razlog je sinteza svih ostalih, pomenutih i nepomenutih, malih i velikih. Otkad znam da postoji mesto (ne jedno, nego dva!) na koje mogu da odem i transformišem se – bukvalno i metaforički, telesno i mentalno – sve što mi se u toku dana desi mi lakše padne. Možda ne moram da vičem kad me neko iznervira, evo otići ću na Body Combat pa ćemo se tući u mislima! Pouzdano tvrdim da su mi se ne samo kvalitet života, već i odnosi sa drugim ljudima, poboljšali otkad umem višak energije da potrošim na treningu.

Zato, imajte na umu da je pronaći fitness centar u kom ćete biti svoj na svome teško. Ali zato, kad ga pronađete, znate da postoji to jedno (ma ne jedno, nego dva!) mesto u gradu, gde možete da odete umorni, zevajući, tužni, brinući stvarne ili izmišljene brige, a izaći sa osmehom oko čitave glave. Zategnuto i zdravo telo tu dođe kao usputna pogodnost – zgodna pogodnost, ali samo jedna od mnogih!


Ina Borenović

Varljivo leto 2018 u World Class-u


,