KAKAV JE TO POLIGON U TERETANI?

KAKAV JE TO POLIGON U TERETANI?

Poslato od World Class Serbia u Fitness & Aerobics, 22.03.2018

 

Ako niste videli (a kako je moguće da niste?!), nedavno smo u oba naša fitness centra smestili impresivan dodatak za naše teretane. Kako bi naši treneri rekli STIGLA JE NOVA IGRAČKA! Zabavan multifunkcionalni poligon dizajniran da inspiriše i motiviše vaše vežbe!

Neki članovi su videli ovaj sistem, ali ne znaju kako funkcioniše. Gde da stanem, čemu ovo služi, da li možemo vežbati u isto vreme? Ovo je revolucionarni koncept sa modularnim jedinicama što znači da se svaka može zasebno koristiti. A više o samim stanicama reći će nam naš instruktor grupnih treninga i personalni trener Ronald Prusac:

Superfunkcionalni kružni fitnes poligon ili fitnes kavez kako ja volim da ga zovem, je upravo to - poligon koji se sastoji od velikog broja stanica za izvođenje različitijih vežbi za sve delove tela.
Sigurno ste već čuli za funkcionalne vežbe, funkcionalni trening. Pod tim se podrazumevaju integrisane vežbe, odnosno vežbe koje angažuju više mišićnih grupa i koje nam omogućavaju da svakodnevne aktivnosti izvodimo uz što manje napora, sa što većom lakoćom. Takve vežbe možemo izvoditi i bez rekvizita i sprava, koristeći samo svoje telo, ali naravno, da bi se ostvario veći efekat vežbanja nije na odmet imati pri ruci i poneki teg, šipku, girju, medicinku...

Zato je ovaj poligon odlična stvar, trenutno jedna od najpopularnijih u svetu fitnesa! Kao što sam napisao, sastoji se od velikog broja stanica na kojima možemo izvoditi veliki broj vežbi. Od vratila i šipki za zgibove i propadanja, pa u krug preko platforme koja može da se podiže i spušta i koja služi za vežbe za noge (skokove, naizmenična podizanja, iskorake) pa čak i za ruke (sklekove), zatim postolja za veslanje sa T šipkom i sve varijacije vežbi koje se mogu raditi sa šipkom.
Nakon toga, obavezno moramo spomenuti vrlo popularan i vrlo efikasan rekvizit u svetu današnjeg fitnesa, a to su konopci. Ukoliko niste u Bazaru probali konopce, sigurno ste ih viđali na internetu. Ko je imao priliku da ih koristi, zna koliko je snažan efekat njihovog korišćenja, naročito na gornji deo tela.
Šipke ili horizontalne merdevine, koje se nalaze na vrhu i u sredini su idealne za penjanje i odlične da se zgibovi, koji su i sami po sebi izazovna vežba, podignu na još viši nivo. Naravno kablovi kao na cross mašini, podesivi po nivoima, na kojima se mogu izvoditi vežbe za sve delove tela i koji se mogu uvrstiti kao jedna od stanica u sklopu poligona.

Trambolina za medicinsku loptu je samo još jedna od stanica kojom se može razbiti rutina i monotonija svakodnevnih treninga, ali i odlično angažovati celo telo, poboljšati koordinacija, preciznost, refleksi.
I naravno, za sve koji su ljubitelji udaračkih sportova, džak, odnosno vreća za udaranje, koja upotpunjuje ovo savršeno „igralište“.
Veliki plus je što je poligon dodatno opremljen rekvizitima (girjama, loptama, rastegljivim trakama, ekspanderima), tako da kao takav, predstavlja nepresušan izvor ideja za treninge. Ovo je jedno ogromno pojačanje za sve naše vežbače!

PROBAJTE NAS!

What do you think ?

World Class Serbia

World Class Serbia

-

NAJČITANIJI ČLANCI

6 reasons for getting back to the gym

26/06/2011 / Fitness & Aerobics

As far as diet helps in weight loss, as sports helps keep figure and a beautiful line of your ...

YES and NOs at the gym

24/05/2011 / Tips & tricks

Learn some of the thngs you should and should NOT do in the GYM.

Strength trainings

01/06/2011 / Fitness & Aerobics

If you are someone who is wondering whether you should start strength training or not, then I ...

Maximum effect for a cardio workout

01/08/2011 / Fitness & Aerobics

The best exercise is that you do for fun.

The key to lifelong workout goals

16/06/2011 / Fitness & Aerobics

If you are up for a little more of a challenge, try three to four days at a moderate to ...


FACEBOOK

 
 

WORLD CLASS INTERNATIONAL : BELGIUM | CROATIA | CZECH REPUBLIC | FRANCE | HUNGARY | POLAND | ROMANIA | SERBIA | SWEDEN

 
 
 
x

WorldClass.rs uses COOKIES. By continuing to browse this site, you are agreeing to the use of cookies. Find more details >