Snaga i tonus mišića – Strength

Treninzi snage – STRENGTH

Treninzi snage idealni su za jačanje i oblikovanje mišića. Takođe su, zahvaljujući efektu ponavljanja savršeni za sagorevanje masnog tkiva na pojedinim delovima tela kao i za oblikovanje figure. Izuzetno su popularni kako za muškarce tako i za žene jer daju brze rezultate.

Strenght treninzi:  Body Pump, Core Express, Booty Express, Pilates, Bosu Flow

(kliknite na + pored naziva da saznate više)

Treninzi snage su:

Body Pump

BODY PUMP je trening snage za koji se koriste steper, šipka i tegovi. Pripada grupi Les Mills treninga. Fokus treninga je na velikom broju ponavljanja, čime razvijamo izdržljivost u snazi i fino oblikujemo sve grupe mišića. Vežbe su koordinaciono proste i svima poznate, a u njih spadaju čučnjevi, iskoraci, sklekovi, potisci i slično.
Trening je srednjeg i višeg intenziteta. Uz korekciju spoljašnjeg opterećenja, pogodan je za sve članove.
Traje 30, 45 ili 55 minuta.

Intensity Level: Početni, srednji i napredni

Workout Type: Snaga, izdržljivost

Booty Express

Booty Express je trening koji će vas oblikovati. Mnoštvo vežbi za noge i zadnjicu će doprineti snazi i izdržljivosti, kao i zagarantovano lepoj formi. Ovo je jedan od naših najpopularnijih treninga i to ne bez razloga. Uz laku koreografiju i teške čučnjeve i iskorake, želje se brzo ostvaruju. Dame ga jednostavno obožavaju!

Traje 30 minuta i lako se kombinuje s ostalim grupnim treninzima.

Intensity Level: Početni, srednji i napredni

Workout Type: Snaga, tonus mišića

Core Express

Core Express ima za cilj aktivaciju centralnog dela tela koji obuhvata mišiće stomaka, bočne stomačne mišiće, erektore kičmenog stuba, mišiće glutealne regije, kao i posrednu aktivaciju i ostalih posturalnih mišića. Prednost Core Express treninga je povećanje funkcionalnosti celog tela, vodeći se pravilom „jak trup, jako telo“. Ovaj grupni trening povećava izdržljivost i ima metaboličke efekte, zbog velikog broja aktiviranih mišića. Trening se radi na strunjači i sa ili bez tegova. Svi članovi su dobrodošli, bez obzira na nivo fizičke forme.
Traje 30 minuta i samim tim se odlično kombinuje s ostalim grupnim treninzima.

Intensity Level: Početni, srednji i napredni

Workout Type: Snaga, izdržljivost, agilnost

Bosu Flow

Bosu FlowBosu lopta ili „BOSU Balance Trainer” predstavlja specifičan rekvizit u obliku polulopte. Konstruisan tako da s jedne strane ima ravnu platformu, a sa druge gumenu poluoptu, veoma je pogodan za razvoj ravnoteže, ali i snage i stabilnosti kora (core). Vežbanje na BOSU trenažeru je veoma raznovrsno i zanimljivo. Bosu Flow počinje funkcionalnim zagrevanjem mišića, zglobova i ligamenata, potom se prelazi na setove vežbi, u različitim stavovima i položajima, koji su veoma efikasni i zanimljivi.
Nižeg i srednjeg je intenziteta i namenjen je svim članovima, od početnika do vrhunskih sportista.
Traje 55 minuta.

Intensity Level: Niži i srednji

Workout Type: Snaga, izdržljivost, fleksibilnost

Pilates Functional

Pilates Functional je trening koji utiče na jačanje dubokih mišića oko kičmenog stuba i generalno poboljšava posturalni status. Pored „pilates vežbi”, uključene su i vežbe za razvoj snage i gipkosti velikih mišićnih grupa. Koriste se različiti rekviziti kao što su elastične trake, palice, tegići i slično,  što ga čini zanimljivim i veoma efektnim.
Intenzitet je niži i srednji, tako da su svi članovi dobrodošli.
Traje 55 minuta.

Intensity Level: Nizak, srednji i napredni

Workout Type: Fleksibilnost, snaga, tonus mišića

Pilates basic

Basic pilates je namenjen svim vezbačima, pogotovo početnicima. U toku ovog treninga radimo osnovne vezbe Pilatesa za mišiće core-a, stabilizaciju trupa,  jačanje mišića leđa, kao i donjeg dela tela.
Cilj je da naučimo pravilno izvođenja osnovnih vežbi sa svojim telom i pravilno disanje kroz pokret.
 Dosta se fokusiramo na mišićnu izdržljivost i kontrolu pokreta. Ne koristimo rekvizite na ovom treningu već smo potpuno usmereni na naše telo.

Intenzitet je niži, tako da ovaj trening preporučujemo početnicima.

Traje 45 minuta.

Intensity Level: Nizak

Workout Type: Fleksibilnost, snaga, tonus mišića