5 BENEFITA PERSONALNOG TRENINGA

5 Benefita personalnog treninga

Ako želite da svoj fitnes nivo podignete na jedan stepen više, možda se s vremena na vreme zapitate da li je vreme da angažujete personalnog trenera.

Bez obzira da li ste tek počeli da vežbate ili je teretana vaša druga kuća, rad sa personalnim trenerom vam može pomoći da postignete svoje zdravstvene i fitnes ciljeve.

Personalni trener je neko ko je obučen za kreiranje i sprovođenje bezbednih i efikasnih programa vežbanja za svoje klijente. Drugim rečima, oni će vam pomoći da vežbate i izvršite druge promene u načinu života kako biste postigli svoj fitnes cilj.

 

Evo samo nekoliko razloga zašto biste možda želeli da razmislite
o angažovanju personalnog trenera.

 

1.Naučićete o zdravlju, fitnesu i o svom telu

Personalni trener nije tu samo da bi vas naterao da se znojite – verovatno ćete naučiti nešto za vreme koje budete provodili zajedno. Da bi neko postao personalni trener, mora da prođe određene edukacije, seminare, kako bi bio dovoljno edukovan o ljudskom telu, principu treninga, i još mnogo toga. Šta to znači? To znači da vaš personalni trener zna mnogo o ljudskoj fiziologiji i mehanici tela, promeni ponašanja, načinu vežvanja, i još mnogo toga. Oni vam mogu pomoći da naučite da vežbate bezbedno, kako da koristite određenu opremu i koje su vežbe najefikasnije za vas.

2.Pomaže u postavljanju ciljeva

Da li ste nekada postavili sebi neki cilj — recimo da želite da izgubite nekoliko kilograma za određeni period, ili smanjite obim u struku, a da to niste uspeli da postignete? Ili možda uopšte nemate naviku da postavljate sebi ciljeve?Personalni trener vam može pomoći da postavite realne i dostižne ciljeve na osnovu vaših mogućnosti. Čak i ako samo želite da ostanete aktivni ili da se osećate bolje, postizanje cilja kada ste na fitnes putovanju, bez obzira na to koliko je veliki ili mali, CILJ može biti važan faktor u održavanju motivacije.

3.Dobićete trening prilagođen isključivo vama

Brza Google pretraživanja će dati mnogo stranica sa vežbama ili programima koje možete da pratite, ali to ne znači da su oni najbolja opcija za vas. Personalni trener će uvek napraviti plan i progam vežbi koje su prilagođene vama i vašim potrebama i mogućnostima.

4. Saveti o ishrani

Personalni trener nije uvek nužno i nutricionista, ali je takođe edukovan toliko da uvek može da vas posavetuje o ishrani, i namirnicama koje da koristite, i kada. Bez obzira da li je vaš cilj gubitak težine, povećanje mišića ili oboje, vaša ishrana igra ključnu ulogu. Znajući koliko proteina treba da jedete, kako da uključite više voća i povrća u svoje obroke, ili čak koliki bi trebalo da bude vaš unos vode, zajedno sa treningom, može provereno da vas dovede do cilja.

5.Promoviše zdrav način života

Rad sa trenerom vam može pomoći da razvijete dobre navike za ceo život. Trener vam može pomoći da napravite promene jednu po jednu i da vas podrži u svim preprekama koje se mogu pojaviti. Npr, ići ćete peške na prvi sprat a ne liftom, popićete čašu vode a ne soka kada ste žedni. Krenućete od malih stvari. A počinjanje od malih stvari i dodavanje većih promena, je najefikasniji način da savladate promene vaših navika, a dobar trener će vam pomoći da se ih lako prebrodite ma koliko god one budu bile teške za vas.

Verujemo da je ovo dovoljno razloga da shvatite zašto je dobro imati personalnog trenera pored sebe!

Zakažite svoj probni trening, čekamo vas u teretani 🙂

We Create Shapes

 


,